A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Вчителі Львівщини відвідали ЛНУ

Дата: 10.11.2016 15:30
Кількість переглядів: 778

Фото без опису

Луганський національний університет відвідали педагоги із західної України.

         Важливим елементом успішної діяльності вищого навчального закладу є взаємозв’язок з науковцями різних регіонів та обмін досягненнями у сфері освіти. Це надає можливість якісно покращити освітньо-дослідну та навчально-виховну діяльність і сприяє розвитку наукового потенціалу країни.

         З метою укріплення взаємовідносин між громадянами з різних регіонів України та вивчення досвіду педагогічної роботи було організовано обмін учителями між Луганською областю та західноукраїнським регіоном. В рамках проекту педагоги з Львівщини та Тернопільщини завітали до ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Педагогічні працівники навчальних та позашкільних закладів               Л. Мельничук, І. Боднар, О. Павлишин були присутні на Всеукраїнській науковій конференції «Українська література для і про дітей: історичні здобутки й тенденції розвитку», де детально ознайомилися з  теоретичними й методичними питаннями функціонування й розвитку літератури для дітей та юнацтва. У конференції взяли участь понад 50 науковців із різних куточків України: Київ, Львів, Дрогобич, Івано-Франківськ, Ужгород, Рівне, Суми, Глухів, Запоріжжя, Кривий Ріг, Кропивницький, Харків, Бердянськ, Старобільськ (Луганська обл.). Під час роботи конференції було розглянуто наступні питання: жанрово-стильова специфіка творів для і про дітей; українська література для дітей та юнацтва і світовий контекст; категорії символу й архетипу в літературі для дітей та юнацтва;  міждисциплінарні студії літератури для і про дітей; вивчення літератури для і про дітей в освітніх закладах України.

Також делегація педагогів відвідала свято студентської молоді «Алло, ми шукаємо таланти», метою якого є розкриття таланту українського народу, демонстрація різноманіття української культури мистецтва.

Почесні гості розповіли про свої враження від перебування в Старобільську.

  • Чи доводилося Вам раніше бувати на сході Україні?
  • На Луганщині ми перебуваємо вперше, хоча раніше були з візитом на Донеччині.
  • Якої мети Ви хотіли досягти у результаті візиту на Луганщину?
  • Найголовнішу мету, яку ставили перед собою організатори обміну вчителями є підтвердження того, що ми всі українці, між нами немає кордонів і ми разом повинні йти до перемоги.
  • Які враження від нашого регіону та ЛНУ імені Тараса Шевченка?
  • Перед візитом, ми усвідомлювали, що Батьківщина в нас одна і на східній Україні також полюбляють народні пісні та традиції. В університеті вразила тепла, проукраїнська атмосфера, що супроводжувала нас протягом усього перебування,         високий рівень освіти та науковий потенціал викладачів.
  • Що спільного між студентами східної та західної України?
  • Молодь є однаковою, як на сході, так і заході України. Амбіції, надії, стремління, усвідомлення своєї ролі у розвитку країни – це те що об’єднує покоління молодих людей.
  • Що побажаєте студентській молоді та викладачам нашого університету?
  • Ми вражені Вашою відданістю Батьківщині, говоримо наше галицьке «гратулюю» і вітаємо з освітніми перемогами та надбаннями. Бажаємо Вам добра, успіхів та найголовніше миру!

Візит почесних гостей із різних регіонів України є ознакою підтримки й розуміння та вселяє впевненість у спільній перемозі.

 

Олег Черниш, прес-центр

ЛНУ імені Тараса Шевченка



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь