A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

День українського добровольця

Дата: 14.03.2017 14:58
Кількість переглядів: 774

Життя – Україні, душу – Богові, честь – собі…

Фото без опису

14 березня в Україні вперше відзначають День українського добровольця, яке установлено 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві,. Нове свято в календарі присвячується справжнім патріотам своєї країни. Саме таким був і Юрій Полєно – наш земляк.

Юрій Вікторович одним з перших пішов добровольцем на службу, розуміючи свій борг перед країною, всім серцем прагнучи миру, став на захист своїх земляків у 24-й штурмовий окремий батальйон «Айдар».

Під градами, пострілами, вибухами, автоматними чергами мужньо виконував бойові завдання, адже розумів, що все це він робить заради своєї Батьківщини. Його позивним був «Ока» - похідна від назви машини, яку йому віддав батько, та на якій він їздив під час служби.

Про трагічний день 15 жовтня 2014 року пам’ятають лише побратими Юрія із батальйону «Айдар».

…Під Прапором України їхала група солдат дорогою «Бахмутка» (Слов’яносербський район) від 31 блокпосту для підсилення 32 блокпосту. З усіх боків стояли ворожі війська, проте для українських солдат повинен був діяти «відкритий коридор». Юрій був у найпершому автобусі разом із 8-ма солдатами. Несподівано роздались постріли. Було зрозумілим, що група потрапила у ворожу засідку. При зупинці автобуса, Юрій одразу зайняв оборону та дав можливість іншим вийти. Йшла атака, не можна було нічого розібрати. Здається, що горіла сама земля. Хтось із групи крикнув: «Граната!». Саме вона впала поруч із Юрієм. Він її побачив та одразу зрозумів, що це кінець, тому, не задумуючись вирішив спасти життя своїм побратимам, перекотившись прямісінько на гранату, накривши її своїм тілом, так як часу підніматись з землі вже не було…

Так героїчно закінчилось молоде життя Ю.В.Полєна.

Днями делегація Білокуракинського району на чолі першого заступника голови райдержадміністрації С.В.Щебетенка та у складі керівництва «Agricom Group», де, до речі, працював Юрій, представників військкомату та Білокуракинської ОТГ відвідала Шульгінську ЗОШ І-ІІІ ст., випускником якої є Юрій, там і встановлена меморіальна дошка пам’яті героя. Потім делегація відправилася на могилу, щоб покласти квіти та вшанувати пам’ять воїна, який віддав своє життя за цілісність і незалежність України.

Життя зупинилось… Мужній герой Юрій Вікторович Полєно є справжнім прикладом патріотизму, як для своїх побратимів, так і взагалі для всіх українців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь