A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

ВІДСВЯТКУВАЛИ ПОДВІЙНЕ СВЯТО Села Дем’янівка і Шовкунівка

Дата: 22.08.2016 14:55
Кількість переглядів: 1034

ВІДСВЯТКУВАЛИ ПОДВІЙНЕ СВЯТО

Села Дем’янівка і Шовкунівка – маленькі крапельки величної держави.

Цими днями ці населені пункти відзначили свій День народження. Красиві і квітучі села полонили неймовірними літніми барвами погляд кожного, хто завітав сюди того дня та пройшовся вуличками. Розпочалося свято з урочистого Богослужіння, адже 20 серпня Престольне свято села, яке провів настоятель Свято-Тихонівського храму, благочинний Білокуракинського церковного округу, архімандрит Володимир. Після служби всіх прихожан частували смачною кашею.

На стадіоні с.Шовкунівка відбувся чемпіонат громади, в якому брали участь команди сіл Бунчуківка, Дем’янівка, Олександропіль та Курячівка. Слід зазначити, що завдяки директору СТОВ «Зоря» М.Г.Ведмеденку на території села Шовкунівка з’явився цілий спортивний комплекс: гойдалки, перекладина, бруси, поле для міні-футболу, волейбольний та баскетбольний майданчики, футбольне поле. Неабияку участь в облаштуванні майданчика брала Дем’янівська школа на чолі з учителем фізичної культури Ю.А.Марченком.

Фото без опису Фото без опису

А продовжилося свято концертною програмою на імпровізованій сцені, яка розгорнулася біля Дем’янівського сільського Будинку культури, де також були представлені роботи декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва місцевих умільців. Глядацький зал просто неба, лавочки, море квітів. Там зібралося чимало місцевих жителів та гостей. Адже саме такі масові заходи дозволяють селянам хоча б на хвилинку забути про хатні турботи та відпочити в колі знайомих та родичів. У кожного був хороший настрій, панувала атмосфера піднесеності, очікуваності чогось неповторного. Прекрасна і древня земля, працьовиті люди, єдина згуртована родина – саме такими є дем’янівці та шовкунівці. День села вони завжди відзначають на піднесенні, адже не можна не любити місце, де народився, живеш, вчишся, працюєш, виховуєш дітей, онуків. Кожен прожитий день – неповторний і значимий подіями, які складаються в роки історією. До речі, мало кому відомо, що окрім мальовничої природи в селі є ще музей, який має назву «Спалахи життя». Там все овіяно вітрами історії і знаходяться речі, яким багато-багато років, а може й століття. Можна побачити історію села, яка оживає в одязі та в світлинах. Він кожного року поповнюється новими експонатами, доклала чимало зусиль для його створення бібліотекарь Т.І.Шевкун.

Фото без опису

Розпочалась урочиста частина свята із патріотичного танка середньої групи танцювального колективу «Дем’яночка». Ведучі свята Т.І.Шевкун та Л.І.Ландарь привітали всіх присутніх з подвійним святом. З найкращими вітаннями та побажаннями виступили голова Білокуракинської ОТГ С.І.Сірик та в.о.старости С.О.Панченко, вони побажали доброго здоров’я, добробуту, благодатної долі та процвітання величному роду. У своєму виступі зазначили, що День села єднає усіх односельчан, пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє.

Фото без опису Фото без опису

Незабутнє враження та шквал аплодисментів отримав фольклорний колектив «Струмочок». Завдяки Т.М.Шиловій-Евсюковій свій виступ подарувала молодша група танцювального колективу «Дем’яночка», яка полонила серце глядача зі свого першого руху. Присутні мали змогу насолодитися виступом гурту «Непоседи». Масу яскравих емоцій подарував виступ солістки А.Путненко.

Фото без опису

А як же без подарунків, які надала Білокуракинська ОТГ.

Фото без опису

Для малечі працювали надувні батути, від чого дітлахи були в захваті. Багато чого ще розповідали місцеві мешканці громаді, одне одному, словом, спілкувалися. А це найбільше щастя у житті. Після концерту мали змогу посмакувати польовою кашею та шашликом завдяки директору СТОВ «Зоря» М.Г.Ведмеденку. Тож неважливо чи то велике місто, чи то маленьке село. Люди скрізь одні, які вміють усім серцем любити ту місцину, де народилися й виросли.

Фото без опису

Свято видалось на славу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь