A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Святкування дня села Паньківка

Дата: 04.09.2017 14:04
Кількість переглядів: 764

Фото без опису

Смакoлики, спoрт та рoзваги: у Паньківці активнo відзначили День села

Село – це криниця нашого родоводу, наш дім, наше коріння і доля. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця. Як приємно прокидатися вранці під спів солов’їв, спостерігати перед дощем, як ластівки літають низько над землею, коли у травні хрущі над вишнями гудуть та в тихім надвечір’ї їжаки навідуються під хатину, щоб поласувати молоком. Можна ще багато приємного говорити про село, але на часі його святкування.

Мешканці села Паньківка, що входить до Білокуракинської ОТГ феєрично відзначили День села та 50-річчя сільського клубу. Люди з’їхались сюди не лише місцеві, а й з сусідніх населених пунктів. Народні співи, танці, конкурси та дискотека, розваг на святкуванні не бракувало.

Щоб пройшло воно на високому рівні й надовго всім запам’яталось добре і заздалегідь попрацювали організатори його проведення завідуюча СК Н.А.Бондаренко та староста села Н.М.Крамарєва.

Цей чудовий день об’єднав людей різного віку – від малого до великого, щоб не лише взяти участь у конкурсах, переглянути концертну програму, відпочити, але й поспілкуватися один з одним та просто весело й цікаво провести час. Вкотре підтвердилася істина, що кожна людина – це не відірваний від дерева листок, а продовження певного роду, дитя краю, який має свою культуру та історію. Взагалі наша земля овіяна духом свободи, окроплена кров’ю наших пращурів, рясно полита солоним потом хліборобів, прекрасна будь-якої пори року своєю особливою, лише їй притаманною красою.

Глядацький зал був влаштований просто неба. Тепло привітали із подвійним святом присутніх почесні гості голова Білокуракинської ОТГ С.І.Сірик, староста с.Нещеретове А.М.Оселедько, начальник організаційного відділу Білокуракинської селищної ради Т.В.Рогозян та спеціаліст І категорії з інформаційної роботи та системного адміністрування А.О.Сідєльніков. Вони щиро побажали усім миру, міцного здоров’я, родинного щастя, селу – процвітання, стабільності та розвитку. В свою чергу гостям презентували запашний коровай школярі В.Гладченко та О.Силкін.

Цього року 50-річний ювілей святкує Паньківський сільський клуб, який було відкрито 7 листопада 1967 року. Тож під час урочистої частини було вручено святкові подарунки колишнім господарям клубу Р.Ф.Білоус, Н.А.Лавренко, В.М.Аполлонову, О.Д.Вітер, О.В.Бончужній, О.О.Вітру, О.М.Скороходу, Х.В.Лобач, Р.М.Шевцову, які внесли свою часточку любові і тепла в храм мистецтва с.Паньківка. Також відзначили бібліотекарів І.І.Аполлонову, З.В.Лавренко; кіномеханіка М.Журбу; наймолодших жителів села А.Васильченка, Є.Гладченко та М.Брик; молоді сім’ї Михайла та Таїсію Газда, Нікіту та Яну Карпенко, Максима та Галину Концур, Сергія та Тетяну Роззувайло.

Пісні, вірші, гумор - аматори сцени викладалися на повну даруючи односельчанам піднесений настрій. Не шкодуючи долонь, глядачі аплодували жіночому колективу «Водограй», танцювальному колективу «Тандем», солістам А.Жидких, К.Лобач, Д.Гороховатській, Н.Бондаренко, О.Вітер, К.Івченко, А.Вітер, Д.Новохатській.

Також на святі можна було пострибати на батутах, покататися на конях, придбати різноманітні вироби з кольорових кульок та смаколики. Після неймовірного концерту всіх присутніх пригощали смачною безкоштовною польовою кашею.

Ще довго над селом розливались музика, пісні, жарти і сміх. Працелюбні й талановиті паньківчани відзначали День села. А заключним акордом свята стало нічне річнокольорове небо в яке злетів незабутній феєрверк. Дивлячись на подібні заходи, розумієш, що село живе, зростає. Слід відзначити спонсорів, які надали неабияку допомогу в організації святкування: землекористувачі І.С.Журба, В.В.Бондаренко, В.П.Сагайдак, Ю.М.Оселедько та Білокуракинська ОТГ в обличчі С.І.Сірика.

Наостанок хочеться побажати всім любити свій край, свою землю, коріння звідки всі ми родом. Любити його так, щоб не соромно було перед майбутніми поколіннями. Любити його так, як люблять його діти коли хочуть повернутися додому. Хай буде мир і спокій в будинках, хай буде здоров’я у кожного українця.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь