A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Білокуракинській громаді 1 рік

Дата: 19.09.2016 10:08
Кількість переглядів: 2297

Громада – наше майбутнє

17 вересня у смт Білокуракине відбулась знакова подія. Адже до селища завітало керівництво області, голови районних рад та райдержадміністрацій області та безліч інших запрошених, щоб відзначити річницю утворення Білокуракинської об’єднаної територіальної громади та День селища Білокуракине.

У рамках зазначеного заходу у приміщенні Білокуракинської районної державної адміністрації відбувся форум «Об’єднана громада – наше майбутнє».

Фото без опису

Заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Р.В.Косинський привітав учасників форуму: «Сьогодні визначна дата у новітній історії нашого регіону. Білокуракинська об’єднана територіальна громада відзначає свою першу річницю з дати створення. Перспектива та потенціал процесу децентралізації вже приносить свої дивіденди на території всієї України. Територіальні громади мають більше можливостей ефективно розвивати інфраструктуру, заклади освіти та охорони здоров’я відповідних територій. Сподіваюся на подальший розвиток та створення нових економічно спроможних громад у рамках процесу децентралізації».

Фото без опису Фото без опису

 

Фото без опису

На тему «Об’єднані територіальні громади – шлях до залучення додаткових ресурсів на розвиток сільських територій» виступив голова Білокуракинської райдержадміністрації С.І.Іванюченко. Про Білокуракинську об’єднану територіальну громаду: результати, проблеми, плани на майбутнє розповів голова Білокуракинської ОТГ С.І.Сірик. Із питання «Роль Луганського регіонального відділення асоціації міст України в просуванні реформи місцевого самоврядування в Луганській області» виступила виконавчий директор Луганського РВ АМУ Н.І.Бойко.

На завершення форуму присутні переглянули відеоролик «Потяг дружби», який презентував заступник голови Луганської обласної ВЦА Р.В.Косинський. Також відбулось жваве обговорення діяльності та перспектив створення об’єднаних територіальних громад. Дискусія форуму торкнулася проекту реалізації утворення в області десяти нових об’єднаних територіальних громад. Попрацювали також і у режимі «питання-відповіді».

Після завершення форуму на центральній площі ім.Шевченка селища відбулися святкові заходи присвячені першій річниці утворення Білокуракинської об’єднаної територіальної громади та Дню селища Білокуракине. Кожне місто, селище чи село – це як маленька держава зі своєю історією та традиціями. Білокуракинська ОТГ гарна у будь-яку пору року – і коли квітує весняний розмай, і коли землю золотом вкриває чаклунка-осінь. Саме такої романтичної осінньої пори на свято зібралися як жителі Білокуракинської ОТГ, так і всього району й інших районів області, а також запрошені гості.

Справжнім скарбом Білокуракинщини є люди – скромні і працьовиті, щедрі на хліб і пісню. Багато осіб вписали свої імена в біографію селища Білокуракине, вони принесли своїй малій Батьківщині пошану й повагу. Ми повинні пишатися історичним минулим нашого рідного краю, адже це наш отчий дім. І, щоб не трапилося, куди нас не занесла б доля, у нашому серці воно залишиться назавжди. Тож, хоч і роботи в осінню пору вистачає, люди залишили домашні клопоти і пішли до осередку культури, аби поспілкуватися з односельцями, дізнатися про успіхи та добрі справи на території громади, побачити виступи артистів, і зрештою, відпочити душею від повсякденних турбот.

Фото без опису  
Фото без опису Фото без опису
  Фото без опису

Розпочалося свято з патріотичного флеш-мобу та виступу вокального ансамблю «Хорошее настроение» з вокалістками А.Ромасюк та К.Вервейко. Урочистості з нагоди свята відкрили ведучі заходу О.Зверхановська та Є.Білоус. На імпровізовану сцену були запрошені поважні гості: заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Р.В.Косинський, голова Білокуракинської ОТГ С.І.Сірик, голова Білокуракинської  райдержадміністрації С.І.Іванюченко, голова Білокуракинської районної ради К.І.Бондаренко та почесний громадянин Білокуракинщини, народний депутат Верховної Ради України ІV скликання М.М.Гапочка. Вони щиро побажали присутнім здоров’я, радості, відмінного настрою і Божої благодаті, миру, злагоди, успіху у всіх справах кожній родині, а рідному селищу – процвітання. Відзначили, що історія селища Білокуракине овіяна прекрасними легендами, адже це надзвичайно мальовничий куточок на Луганщині з багатим і цікавим літописом, у якому чимало героїчних сторінок. Також подякували мешканцям громади за їх невтомну працю на благо малої Батьківщини.

Фото без опису

 

Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

З нагоди святкування Дня селища Білокуракине та першої річниці утворення Білокуракинської об’єднаної територіальної громади за активну життєву позицію, значну допомогу в проведенні робіт з благоустрою та озеленення територіальної громади грамотами-подяками та подарунками було нагороджено такі колективи: Білокуракинської дільниці Новопсковького управління газового господарства, Білокуракинського відділення Сватівської ОДПІ, неврологічного відділення Білокуракинської ЦРЛ, терапевтичного відділення БЦРЛ, стадіону «Здоров’я», Білокуракинських ЗОШ №1 та ЗОШ №2, Будинку-інтернату для людей похилого віку, Пенсійного фонду, релігійних організацій «Парафія Святих царствених мучеників Української Православної церкви», «Парафія Свято-Тихонівський храм», ДНЗ «Сонечко», ДНЗ «Берізка», відділу освіти райдержадміністрації, Білокуракинського Центру зайнятості населення, відділу кримінально-виконавчої інспекції управління державної пенітенціарної служби України в Луганській області. За зразкове утримання присадибних ділянок та прилеглої території цінними подарунками нагородили: О.М.Олійник, О.В.Скоморох, Т.О.Кіященко, Т.В.Женункіну, О.В.Дудек, В.П.Рудяшко, І.О.Васильченко, О.А.Усову, Л.В.Головко, Л.П.Коряк, О.М.Хачатурову, Н.І.Сухоставську, Л.В.Малик, К.П.Щербак, О.Г.Вашуру, М.П.Волкову, Л.А.Заїку, Т.І.Тєряєву, Н.В.Бондаренко. За зразкове утримання торгівельних точок та прилеглої території цінними подарунками нагородили фізичних осіб-підприємців: С.І.Ківшаря, В.В.Саханчука та О.П.Дубову. За активну життєву позицію, значну допомогу в проведенні робіт з благоустрою та озеленення територіальної громади цінними подарунками були нагороджені: депутати селищної ради А.В.Отрошко, С.Д.Ковтун, П.А.Рогозян, А.М.Кривуля, О.М.Лубенець, О.М.Гнатенко; фізичні особи-підприємці: С.Г.Кійко, Ю.Г.Кондратенко, Т.П.Ставицька, С.В.Лабузова, Ж.В.Вошедська, Ж.О.Тарасова, О.Г.Ковтун; керівники організацій та установ: В.В.Аполлонов, Д.В.Волошин, О.І.Чухрай, В.В.Купріянець, О.В.Кісельов та механізатор Білокуракинського елеватора О.Є.Лунякін. За значну допомогу в проведенні робіт з благоустрою та озеленення Білокуракинської ОТГ цінні подарунки вручили робітникам з благоустрою: Л.І.Варченко, С.П.Бондар, І.П.Кошеленко, В.С.Яренко, Л.М.Терещенко, Н.В.Пономарьовій, М.В.Верецуну, В.В.Коробкову, С.А.Гороховацькому, М.С.Міщенку, В.М.Яренку, В.Ю.Ковальчуку, О.Г.Сагулі, Є.О.Зінченку, Є.С.Шиленку, Р.О.Ведмеденку, В.В.Рогозяну, В.О.Паненку та А.С.Божку.

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Після урочистої частини було відкрито виставку-ярмарку майстрів ужиткового та декоративно-прикладного мистецтва, що розгорнулася на площі ім.Шевченка, за участю Сватівського, Кремінського, Біловодського, Троїцького, Новоайдарського, Станично-Луганського районів, Новопсковської ОТГ, звичайно участь взяли й господарі свята Білокуракинська ОТГ, сільські ради району, колективи підприємств та організацій.

Фото без опису Фото без опису

Майстри люб’язно відкрили двері своєї творчості для всіх бажаючих. Протягом століть створювалося народне декоративно-прикладне мистецтво. А виникло воно з великої любові до рідної землі, бажання не тільки відчувати красу, а й творити її своїми руками. Вироби з бісеру, шерсті, вишивки, картини, забавні іграшки викликали неймовірний захват і радували як дітей, так і дорослих.

Фото без опису

Слід зазначити, що особливою популярністю користувалися цікаві вироби з гуми та пляшок, які презентували О.І.Сокира та В.І.Сокира. Відвідали містечко майстрів й почесні гості, їх радо всі вітали презентували свої вироби та дарували позитивний настрій. Від голів райдержадміністрації, райради, об’єднаної громади кожна делегація отримала пам’ятні сувеніри та подяки за активну участь у святкових заходах, вагомий внесок у відродження та популяризацію українських народних традицій та з нагоди першої річниці утворення Білокуракинської ОТГ.

Саме в цей день в кожного з нас серце було сповнене гордістю за вже рідну об’єднану громаду, за все її населення, за владу, що переймається проблемами нашого краю та вирішує їх. Адже від малого до великого, від юного до дорослого, від простого робітника до найвищого керівника, всі ми дуже любимо свій благодатний край, пишаємося своєю гарненькою, затишною, охайною громадою – нашим найріднішим куточком неосяжної Батьківщини.

Концертну програму прикрасили милозвучними українськими піснями народний ансамбль народної пісні «Золота осінь». Всім присутнім подарували гарний настрій та свої вітання творчі колективи Кремінського, Новоайдарського, Станично-Луганського, Біловодського, Троїцького, Марківського, Старобільського, Сватівського районів та Новопсковської громади. Оплесками супроводжували глядачі вокальні номери у виконанні заслуженого артиста України Дмитра Шепеленка.

Присутні на площі з захопленням вболівали за учасників змагань із кроссфіту – виконання вправ, які включають в роботу велику кількість м’язів, одного за іншим, з відсутністю перерв між підходами. Абсолютно всі вправи виконувалися з дуже високою інтенсивністю і були спрямовані на: підвищення витривалості організму; працездатність дихальної і серцево-судинної системи; силову міць; гнучкість; координацію; швидкість; швидку адаптацію до зміни навантажень; точність. Учасниками змагань із кроссфіту були представники цивільного корпусу «Азов», райвійськкомату, спортивна молодь селища.

Родзинкою свята стали виступи спеціальних гостей із м.Сєвєродонецьк: вокаліста Р.Прудченка, шоу-балета «Ісіда», студії пантоміми «Ілюзія тіла» (півфіналісти проекту «Україна має талант»), артиста оригінального жанру В.Фенчука, особливо слухачам сподобався виступ саксофоніста Д.Лесняка. Ведучим цього шоу був MC Alex. Продовжилася святкова програма пінною вечіркою, дискотекою і лазерно-світовим шоу від D.J. Semen & D.J. «Юрій Антонов». Запалював білокуракинців і неперевершений Валерій Заєць. Неймовірним був святковий довготривалий різнобарвний феєрверк.

День селища та річниця утворення Білокуракинської ОТГ порадувало білокуракинців та гостей своєю різноманітною культурно-спортивно-розважальною програмою. Спонсорами свята, окрім об’єднаної територіальної громади, при цьому були: М.М.Гапочка, Ю.П.Журавльов, Т.М.Лапта, М.М.Віхров, Ж.О.Тарасова, М.Г.Ведмеденко, С.В.Стешенко, В.В.Саханчук, за що їм окрема подяка.

Сподіваємось, що святкування дні народжень Білокуракинської об’єднаної територіальної громади та селища Білокуракине стануть традиційними й надалі збиратимуть у дружнє коло всі родини нашої малої Батьківщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь