A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Цілюще Свято Водохрещі в смт. Білокуракине

Дата: 20.01.2017 14:49
Кількість переглядів: 1015

Фото без опису

19 січня святкується завершальне свято циклу новорічно-різдвяних свят – Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Хреста. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. На спомин про Хрещення у храмах відбуваються святкові богослужіння, хрестом і молитвою освячуються ріки, озера та криниці. Віддавна в народі посвячену на Водохреща воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Залишається загадкою той факт, що Хрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року.

Тож на Білокуракинщині традиційно зустріли свято Богоявлення біля р.Білої на центральному пляжі селища.

Це улюблене дійство багатьох наших земляків, тому зібралося чимало людей, щоб відзначити велике християнське свято, очистити свою душу і тіло. Привітала присутніх ведуча Н.Д.Ланіна. Різдвяні пісні та колядки подарували вихованці недільної школи Свято-Тихонівського храму. З історією свята познайомив настоятель Свято-Тихонівського храму, благочинний Білокуракинського округу Сєвєродонеуцької єпархії архімандрит Володимир (Могильний).

І ось настає хвилююча мить. Благочинний окроплює святою водою всіх учасників свята і від тих крапель люди ніби помолоділи, збадьорилися, заусміхалися. Атмосфера від цього стає ще прекрасніша та неповторніша.

Варто зазначити, що голова Білокуракинської ОТГ С.І.Сірик доклав чимало зусиль, щоб свято пройшло на найвищому рівні та сподобалося землякам. Громада ретельно готувалася, впорядковувала територію. Неймовірно смачну кашу приготували Л.Варченко, О.Новацька, Є.В’юненко, М.Верецун та М.Міщенко.

За безпекою біля водойми слідкувала служба із надзвичайних ситуацій, а за порядком вели нагляд працівники Білокуракинського відділу поліції. Також окрему подяку за надану допомогу варто висловити Л.Г.Хатажуковій та ТОВ «Білокуракинський хлібозавод» (директор Ж.О.Тарасова).

Свято пройшло на високому рівні, бо гуляння були аж до ночі. Тож нехай в цей священний день помисли наші стануть чистішими, душа – спокійнішою, а серце – радіснішим. А свята Водохресна вода нехай змиє всі тяготи і печалі, розчинить без сліду смуток і нудьгу, і наповнить усіх нас бадьорістю і здоров'ям.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь