A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білокуракинська селищна військова адміністрація
Сватівського району Луганської області

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 02.12.2016 08:35
Кількість переглядів: 713

В ЛНУ імені Тараса Шевченка відбулися заходи, присвячені боротьбі зі СНІДом.

Розвиток сучасного суспільства вимагає участі кожного з нас у формуванні цивілізованого світу. Глобальні проблеми, які постають перед людством потребують нагального вирішення та привернення уваги світової спільноти. Серед актуальних питань, які є загрозою міжнародного масштабу, є поширення вірусу імунодефіциту людини.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом - це нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над можливостями запобігання поширенню хвороби та акцентувати увагу на важливості її вчасної діагностики.

Цей день уперше здобув міжнародне визнання 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я. Це стало результатом заклику до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД під час зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн.

Фото без опису Фото без опису

Студенти та викладачі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка є активними учасниками культурно-просвітницьких заходів та розуміють власну роль у розвитку нашої країни. З метою акцентування уваги громадськості на проблемах сучасності, приєднання до  діяльності з попередження вірусу імунодефіциту людини, в нашому університеті відбулася низка заходів, присвячених боротьбі зі СНІДом, які були організовані за ініціативи студентського самоврядування та студентської соціальної служби ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Кожен бажаючий зміг пройти безкоштовне та анонімне експрес-тестування на ВІЛ-інфекції у медичному пункті навчального корпусу № 1. Це надало можливість своєчасно діагностувати вірус, що є необхідною умовою успішної боротьби з хворобою.

Фото без описуФото без опису

Студенти та викладачі нашого університету, а також жителі міста Старобільськ долучилися до акції з обміну благодійних коштів на червону стрічку, яка є символом пам’ятної дати. Загалом було зібрано 2300 грн, які були передані соціальному працівнику фонду «Милосердя-Луганськ» з метою закупівлі ліків для ВІЛ-інфікованих.

Фото без опису

Фото без опису
Фото без опису

Разом із представниками товариства Червоного Хреста, колектив Луганського національного університету імені Тараса Шевченка взяв участь у флеш-мобі  «Разом переможемо», який став символом надії та впевненості в успішному подоланні усіх труднощів. Серед активних учасників заходу стали студенти навчально-наукового інституту економіки та бізнесу, факультету української філології та соціальних комунікацій, коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка та навчально-наукового інституту фізики, математики й інформаційних технологій.

Фото без опису

Проведені заходи ще раз нагадали, що проблема ВІЛ-СНІД не є чужою та далекою, а потребує нагального вирішення та участі кожного в її подоланні.

Олег Черниш, прес-центр

ЛНУ імені Тараса Шевченка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь